Spring naar inhoud

Vakantie

De vakantie is in zicht.
En het is mooi weer.
Ik merk dat ik steeds meer plaatjes op de log zet en minder schrijf. Kwestie van tijd.
Reageren op anderen is wat mij betreft aardig ingezakt. Kwestie van tijd.

Kennen jullie allemaal het verschijnsel RSS? Really Simple Syndication, waarmee je een beknopt bestand publiceert dat aangeeft wat er onlangs is veranderd op een site. Erg handig om onregelmatige loggers niet uit het oog te verliezen, zonder voortdurend voor niets hun log op te roepen. Kwestie van tijd. Want die RSS-bestanden laat je dan in de gaten houden door een RSS-reader, en die signaleert nieuwe berichten voor je. Er zijn talloze RSS-readers. Ik gebruik Feedreader, niet om een bepaalde reden, het was gewoon de eerste die ik tegenkwam, hij is gratis en hij doet het :o. Ik zoek dus niet verder. Kwestie van tijd.

In Feedreader overzie je een heleboel sites tegelijk, het lijkt een beetje op een inbox van je mail.

Verder bestaan er inmiddels al weer de nodige verschillende bestandsformaten voor RSS. Afhankelijk van welke feedreader je gebruikt: bij Plutone heb je genoeg keus. Mijn log heeft de volgende RSS-feeds:
RSS 2.0
RSS .92
Atom 0.3
8)

3 gedachten over “Vakantie

  1. annabee

    Ik doe niet aan het RSS-verschijnsel mee. Heb het ooit een poosje geprobeerd, maar het bevalt me voor geen meter. RSS werkt vervlakkend, je gaat je beperken tot slechts de nieuwe logs (terwijl ik oudere vaak ook nog niet gelezen heb), het jaagt je op. Kortom: ik lees nog net als 'vroeger' als ik zin heb om te lezen en niet omdat mijn RSS aangeeft dat er weer bijgelezen moet worden. Een onding.

  2. annabee

    P.S.
    Uiteraard kunnen mijn sites wel aan RSS-feedreaders toegevoegd worden, ik maak er echter zelf geen gebruik van.

Reacties zijn gesloten.