Spring naar inhoud

Ayaan

Wat een zielige vertoning van deze incapabele mediageile kliek (parlement inclusief de gehele oppositie). Laat het parlement nou eens afstappen van het behandelen van individuele gevallen en zorgen dat de regels verbeterd worden. Duidelijkheid en eerlijkheid, daar gaat het om. Rita zal die regels dan wel handhaven, daar is ze goed in.
De absurditeit waar het werkelijk om ging blijft bestaan: mensen die al jaren Nederlander zijn kunnen plotseling niet meer blijken te bestaan!
Waar het ook om ging: het redden van het gezicht van Nederland. Of dit gelukt is vraag ik me af.

9 gedachten over “Ayaan

 1. Vrouwke

  Nee die reddingsoperatie lijkt me beslist niet gelukt.

  Ik hoop dat vanmiddag D66 de rug recht houdt.

 2. ton

  Het was een trieste, maar boeiende vertoning (tenminste tot ik om 1:45 uur naar bed ging).

 3. Xiwel

  Ik heb het deze keer niet zo gevolgd, ik was er wel een beetje klaar mee.

  Wat me opvalt is dat 'hanigheid' overgeslagen is op de vrouwen in de volksvertegenwoordiging. Zo is maar al te duidelijk dat Verdonk zeer hanig is. Hirsi is ook al zo ge-emancipeerd en voelt zich ook erg snel op haar pik getrapt. Als je zo'n brief ondertekend, dan is het de bedoeling dat het daarmee af is. Om vervolgens toch weer naar de pers te lopen met het verhaal dat je niet achter die onderteking sta is een dolksteek in de rug van een mede-partij-lid. Klinkt als erg slecht tegen het verlies kunnen. Femke Halsema is de 3de die als een haan een hetze voert tegen Verdonk. Het gaat helemaal niet meer om de berg asielzoekers waar mal mee omgesprongen wordt, maar om de ego van Femke versus Verdonk. Dan is zo'n akkefietje rond Hirsi handig.

  De belangrijkste vragen over asiel- en herenigingsbeleid heb ik de laatste jaren niet meer in de politiek gehoord. Misschien is het handig om eens af te vragen waarom 90.000 van de 95.000 Somalieërs (landgenoten van Hirsi) in de laatste 3 jaar Nederland zijn ontvlucht richting Groot-Brittannië.

 4. Mariette

  Of het hanig is weet ik niet maar het is me al veel eerder opgevallen dat vrouwelijke politici vooral onderling in het debat stuk feller zijn dan mannen. Er gebeurt iets raars bij Femke en Lousewies als ze met Verdonk in debat gaan.

 5. P.A.V.

  @Xiwel: het kan ook zijn dat 'de pers' naar haar is toegekomen dan andersom. En in dat geval geeft zij eerlijk antwoord op de vragen die haar worden gesteld.

 6. nanos

  Het is en blijft een beschamende vertoning. Ik heb het gisteren en vannacht niet gezien, ik had het na vorige keer wel gehad met dit gedoe.
  Vanmiddag was het weer prachtig. Denk maar niet dat dit gezichtreddend is.
  Ik hoorde nu dat de hele club is opgestapt. We zijn de bananenrepubliek van Europa.
  Het zal me benieuwen wat er nu gaat gebeuren.

 7. plutone

  @nanos: vooralsnog wordt hier niet met bananen geschoten, maar genant is het zeker. 👿

 8. Xiwel

  @Pav: Ik begreep dat de advocate van Hirsi een persconferentie gegeven heeft. Dan is het voor mij al duidelijk wie de eerste stap gezet heeft.

Reacties zijn gesloten.